Destilerija A. H. Riise nalazi se na St. Thomasu, otoku američkih Djevičanskih otoka na Karibima. Prije nego što je postao američki teritorij, St. Thomas je bio danska kolonija. Već 1840. godine mladom farmaceutu Albertu Heinrichu Riiseu dodijeljena je privilegija ne samo otvaranja ljekarne u St. Thomasu, nego i proizvodnje alkohola. Čak je i tada bilo iznimne brige kod destilacije a ova dobra tradicija ostala je nepromijenjena do danas i A. H. Riise XO Reserve Rum je jedan od najboljih rumova otoka Zapadne Indije.
21-godišnji jamajkanski rum iz destilerije Appleton.
Appletonova Estate Rare Blend je vrhunski rum dozrio u americkim hrastovim bacvama.
Banks 5 Island Rum je mješavina pet rumova iz destilerija u Trinidadu, Barbadosu i Gvajani. Dodaju mali Batavia Arrack iz Jave, a rezultat je prekrasan rum, preporucujemo!
\r\nThe Rum Masters 2015 - SILVER White Rum
\r\n
Bogati, topli gvatemalski rum iz samog vrha selekcije Ron Botran destilerije, to je rum starosti 18 godina koji je sazrio sistemom Solera u bacvama americkog hrasta, sherrya i porta.
Osobito impresivan gvatemalski rum od Ron Botran destilerije, sazrio je sistemom Solera, vrlo bogatog i punog tijela, spretne ravnoteže izmedu slatkog i pikantnog. Odlicna vrijednost za novac!
Spoj izvrsnih gvatemalskih rumova starih izmedu 5 i 12 godina.
Prekrasan tamni rum iz Gvatemale, Botran Solera 1893 stari oko 5 do 18 godina primjenom metode Solera u bacvama koje su prethodno držale šeri, porto i burbon. Sam rum je destiliran iz meda šecerne trske, a ukus je uzvišen!
\r\nThe Rum Masters 2014 - MASTER GOLD Rum over 12yo
\r\n
Ovom rumu staranom najmajnje 4 godine je Wine Enthusiast dodjelio 96/100 bodova nazvavši ga \"savršeno uravnoteženim\" i najboljim novim rumom na tržištu.
\r\n
Rum od jednog spremnika je rum iz jedne bacve, strogo odabran od strane Glavnog podruma, bez ikakvog sklapanja. U svojoj velicanstvenoj ponudi, Habitation Clément u Martiniqueu nudi nam raskošan stari rum. Ova tehnika omogucuje dobivanje vrlo bogatog eaux-de-viea sa složenim aromaticnim buketom. Još jedna od njegovih osobitosti je da se napravi od posebnog bijelog ruma, Klementovog plavog trska za koji se koristi samo jedna vrsta trske, najbolje od plantaže, plave trske, poznate po svojim izuzetnim aromaticnim svojstvima i vrlo visokom sadržaju šecera. , Zatim se 8 godina odmarao u burbonskim bacvama, u miru podruma naselja u kojem je koncentrirao svoje arome, bio je strukturiran i zaokružen. Prekrasna jantarna boja, iskrena i vrlo intenzivna na nepcu, ocarava najfinije nepce svojim delikatnim drvenim i zacinskim okusima obilježenim notama suhog voca. Uživajte u caši za degustaciju do finala.
\r\nNapomene za degustaciju:
\r\nRum s drvenim, zacinskim aromama, suhim vocem i bademima.
\r\n
Clementova pojedinacna bacva dolazi iz jednog bacve, bez montaže. Izraden iskljucivo od cistog plavog soka od trske, ostatak mu je trajao 8 godina, u šupljinama burbonskih hrastovih bacava u kojima je potvrdio svoj karakter i bio strukturiran. Punom snagom, fino drvenastih i zacinskih okusa, poduprtih suhim vocnim notama, oduševljava nepce
Veliki 12-godišnji Demerara rum iz El Dorada, osvojio je zlatne medalje na testu okusa karipskih rumova u Londonu 7 puta u prvih 10 godina!
Enmore iz Rijetke kolekcije iz redova El Dorada, destiliran 1993. i punjen u boce 2015. Rare Collection izbacuje rumoove iz tri gvajanske omiljene destilerije ruma - Enmore, Versailles i Port Mourant.
Najbolji rum na svijetu po IWSC-u cetiri godine zaredom. Destiliran je u posudi a sazrijeva u burbonskim bacvama.
Napravljen od rumova starosti izmedu 21 i 25 godina, sazrio u 45-galonskim hrastovim bacvama, unutar šest stupnjeva ekvatora u Gvajani. El Dorado 21 nagraden je zlatom na Medunarodnom festivalu ruma 2003. u Kanadi i srebrom na IWSC-u 2003. godine u Londonu. Najupecatljivije je to što je to bio najuspješniji rum koji je kušao Institut za degustaciju pica u Chicagu.
Ovo je uistinu nagradivani nikaragvanski rum; pod svojim pojasom ima dvanaest medunarodnih medalja, ukljucujuci zlatnu medalju i Najbolji u klasi na IWSC-u 2005. i 2007. godine.
Ovaj 25-godišnji rum iz Nikaragve od Flor de Cana, obiteljskog branda koji svoje korijene može pratiti do 1890. godine, vrhunac je raspona. Uz šecernu trsku iz vlastitog uzgoja ima i bogate vocne okuse popracene tragovima badema.
Veliki nikaragvanski rum iz Flor de Caña. Ovaj 7-godišnjak je izvrstan u boljim koktelima. Odležava u 180 litarskim bacvama od bijelog hrasta koje se koriste samo jednom prije sazrijevanja što daje više okusa hrasta.
Vrlo hvaljeni rum sa Bermuda ocijenjen je sa 96 bodova od 100 na World Spirits Championshipu. Nazvan je po crnom vosku za brtvljenje cepa.
\r\nThe Rum Masters 2013 - GOLD Premium
\r\n
23-godišnji Dominikanski rum koji dolazi iz Kirk & Sweeneya, vrlo ukusna poslastica.
Odlican rum s posve briljantnom ambalažom pokrenut u Velikoj Britaniji pocetkom 2010. godine, iznimno bogatog i zacinjenog okusa. Ime je dobio po legendarnom morskom cudovištu, Kraken je spoj karipskih rumova koji bi trebali odgovarati svim ljubiteljima bogatog, mornarickoga ruma.
Destiliran na Barbadosu, ovaj rum nazvan je po 'dvostrukom fenomenu' - potpune pomrcine Sunca i prolazu Halleyjevog kometa 1910. godine.
\r\nInternational Spirits Challenge 2018 - BRONZE Rum Aged 5-10 Year Old